Nyugdíjbiztosítás kalkulátorral egyszerűbb tájékozódni

Belegondoltál már abba, hogy miből fogsz élni a nyugdíjas években? Fontosnak tartod, hogy életminőséged akkor se szenvedjen csorbát, amikor már életkorodból adódóan nem tudsz majd dolgozni? Sokan vannak, akik az állami nyugdíjrendszerben bízva azt gondolják, a havi levonásokból megoldható lesz a gondtalanság az élet alkonyán is. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a helyzet egyre rosszabb, és az állami rendszer hamarosan működésképtelenné válik majd. Miért bíznál olyan megoldásban, ami már jelenleg is ezer sebből vérzik?

A megtakarítással kombinált életbiztosítás típusok minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek, s közöttük a kifejezetten nyugdíjcélú megtakarítás is egyre kedveltebb. A nyugdíjkorhatárkor lejáró futamidő lehetővé teszi, hogy a felhalmozott pénz akkor szolgálja az anyagi biztonságot, amikor majd a legnagyobb szükség lesz arra. Nem csak az életbiztosítással történő kombinálás azonban az egyetlen előnye, hanem az igénybe vehető állami támogatás szintén.

Miről is van szó ez utóbbi esetében? A vonatkozó jogszabályok alapján minden évben a félretett pénz húsz százalékát, maximum 130 ezer forintot vissza lehet igényelni az SZJA-ból, ami a számlán kerül jóváírásra. Fontos tudni, hogy az adókedvezmény hosszú távon komoly összeget jelenthet, akár több millió forintot is. Természetesen a lehetőségek sokkal szélesebb választékban vannak jelen a biztosítási piacon, mint csupán a megtakarításos életbiztosítások. Nehezen igazodsz el közöttük? Nem tudod, melyik megoldás lenne ideális anyagi lehetőségeidnek és céljaidnak is? Független szakemberek segítségével sikerülhet rábukkanni az ideálisra, amely hosszú távon is megfelelő konstrukcióként szolgálja majd az anyagi biztonságot.

Vannak olyan weboldalak (mint pl. a nyugdíjbiztosítás.com), ahol kalkulátor segítségével pár kattintással is megnézheted, hogy milyen biztosítások közül válogathatsz. A kalkulátor használatakor az életkorodat és a havonta megtakarítani kívánt összeget adhatod meg, de arra is lehetőséged van, hogy személyre szabott nyugdíjstratégiát kaphass, amiből többet megtudhatsz lehetőségeidről. Kérdéseid adódnak? Miért ne kérnéd független szakértő segítségét? Közreműködésével biztos lehetsz abban, hogy kizárólag saját igényeid kerülnek majd a fókuszba. Használd ki a nyugdíjbiztosításban rejlő lehetőségeket!