Hosszú esőkabát az esős napokra

Amikor az esernyő már kevés, a hosszú esőkabát segítségével elkerülhető az, hogy a ruha átázzon. A hosszú esőkabát bármilyen ruha fölött hordható. Az esőkabát egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy a használata nem foglalja le az egyik kezet, így praktikus munkaruha kiegészítő is lehet munkavégzés esetén. Miközben az esernyő használatához szükség van legalább egy kézre, az esőkabátban nyugodtan dolgozni is lehet. A hosszú esőkabát az esernyőhöz képest számos további előnnyel is rendelkezik. Az esőkabát az egész testet befedi. A hagyományos esernyő csak egy irányból képes megvédeni a testet az esőtől, az esőkabát viszont minden irányból véd. Az esőkabát sportoláshoz is használható, ahol szintén fontos, hogy mozgásunkat ne akadályozza semmi.

A hosszú esőkabát térdtől felfele megvédi a törzset, és a karokat. A jó esőkabáton csuklya is van, amivel a fej megázása elkerülhető. Az esőkabátok anyaga vékony, ezért a mozgást nem akadályozzák. Az esőkabátokat műanyagszármazékokból készítik. A vékony, áttetsző anyagú esőkabátok mellett találni még színes esőkabátokat is. Vannak nagyon vékony, és kicsit vastagabb anyagú esőkabátok. A célnak mindegyik megfelel. Ezek az esőkabátok szinte elnyűhetetlenek. A munkára használt esőkabátot viszont elég egyszer megvásárolni.

Vannak olyan munkáskabátok és dzsekik, amelyek hagyományos, nem vízálló anyagból készültek. Ezek a ruhák úgy érik el a vízállóságot, hogy a felületükre vízlepergető anyag van rögzítve. Ez az anyag olaj és zsírszármazékokból áll, és taszítja a vizet. Az anyag felületére cseppenő eső pont úgy viselkedik, mintha az anyag műanyagból lenne. Az ilyen anyagok néhány év után elvesztik a víztaszító képességüket, mert a felületről lekopik a víztaszító réteg. A mosás során sajnos szintén tönkremegy ez a réteg, ezért az ilyen anyagokat nem szabad lemosni. Bármelyik megoldást is választjuk, ha esős időben a szabadban kell dolgoznunk, az esőkabát elengedhetetlen kelléke lesz a munkaruházatnak.