A konyha a háziasszony birodalma, mert csak ő ismeri a főzés összes árnyalatát. Csak ő az, aki tudja, hogy a szekrényben melyik a grill serpenyő, melyik a palacsintasütő és melyik edényt kell használni egy zöldséges tészta elkészítéséhez. A modern háziasszonyok azzal is tisztában vannak, hogy a hús-, hal- és zöldségtermékek gyors és hatékony főzésében a grill serpenyőre mindig számíthatnak. Ennek bordázott felülete van, ami megakadályozza az ételek odaégését, így garantáltan finom grillezett remekművek készülnek a konyhában. Az edény fő megkülönböztető jellemzője a speciális fenék kialakításban rejlik. A gyártók a valódi, bordázott felületű grill utánzatát hozták létre, amiben zöldség-, hús- és halételek készíthetőek, felesleges zsír hozzáadása nélkül. A grill serpenyőben az összetevők csak a speciális kiemelkedéseket érintik, emiatt nagy részben csak gőzzel készülnek. Ennek a folyamatnak köszönhetően, azok a hasznos nyomelemek, amelyek elvesznének a hagyományos hőkezelés során, megmaradnak. A grill serpenyő ideális a diétás ételek elkészítésére is.
