Gyógymatracok

Sok jelzővel képesek ellátni egy matracot és többek között találkozhatunk úgynevezett gyógymatracokkal is. Azokra mondhatjuk, hogy ortopédiai vagy anatómiai matrac, amelyek mindenféle mozgásszervi problémákkal küszködő emberek számára különleges, speciális kialakítása miatt nyújt megfelelő alátámasztást.

Gyógymatracok Bár ezek nem segítik elő a gyógyulás folyamatát, inkább csak arra hivatottak, hogy a lehetőleg a fájdalom mértékét csökkentsék, hogy az alvás ideje alatt az ágyban valóban pihenni tudjon az illető.

Ezeknél a matracoknál általában 5-7 ergonómiai zóna található. Ezekre azért van szükség, hogy a megfelelő testrésznél megfelelő legyen az alátámasztás, hogy egy oldalán fekvő embernek a válla és medencéje jobban besüppedhessen, de a derekánál már egy keményebb rész tartsa. Ezzel elérhető, hogy az ágyban is a gerincoszlop egyenesen “álljon”, a háton feküdve pedig megmaradjon a természetes “s” alakú ív. Ha a gerincoszlop az alvás ideje alatt nem tehermentesül, akkor azzal a porkorongoknak is ártunk, melyeknek igen fontos szerepük van testünk megtartásában.
Tehát azt leszögezhetjük, hogy fontos hogy az ágy keretébe megfelelő alátámasztást nyújtó matrac kerüljön, legyen az akár gyógy, akár egyszerűbb fajta. Matracokról további infó itt.