Érdemes megkóstolni a prágai söröket!

Csehországot méltán tartják a sör hazájának, hiszen számtalan kiváló minőségű sört gyártanak területén. A cseh sörök különleges ízekkel, aromákkal csábítanak, de azok színe és állaga is mindenképpen figyelmet érdemel. A folyékony arany rajongói minden valószínűség szerint izgalmas vendéglátóhelyekre bukkanhatnak Prágában, melyek fenséges kulináris élményeket kínálnak. A turisztikai szempontból is kihagyhatatlan város remek gasztronómiával és persze stílusos sörözőkkel várja azokat, akik jó hangulatban töltenék idejüket. Az óvárosra pazar kilátással rendelkező vendéglátóhelyek éppen úgy szép számmal megtalálhatóak, mint azok az eldugott kis sörözők, melyek gasztronómiai különlegességeket is kínálnak az egyedi belső megjelenés és persze a jobbnál-jobb sörök mellett.

Ha már megkóstolta a legfinomabb söröket, akad még bőven látnivaló a városban, ezért azt javasoljuk, töltsön pár napot a cseh fővárosban. S hogy mit érdemes megnézni területén? A vár nem csak a cseh koronázási ékszerek őrzője, hanem területén olyan apró utcácskák is megtalálhatóak, melyek egykoron híres történelmi személyeknek adtak otthont. A híres Óváros téren Husz János cseh forradalmár szobrát, valamint régi városháza csillagászati óráját mindenképpen érdemes megnézni. Ez utóbbi 1410-ben épült, és minden órában hangjátékkal varázsolja egyedivé a tér hangulatát.

A város jelképének számít a Károly-híd a rajta látható szobrokkal. A híd végén levő hídkapu tornyában történelmi múzeum nevezetességeivel, és persze lélegzetelállító kilátással találkozhatnak az érdeklődők. A város híres monumentális épületei közül egy a Szent Vitus Székesegyház, ami síremlékként is szolgál. Prágában járva egy kis párizsi hangulat is magával ragadhat bennünket, hiszen itt található az Eiffel-torony mintájára készült Petrin torony. Ugyan csak 60 méter magas, de fentről csodás kilátás nyílik az egész városra. A Vencel tér sokak számára csak adventi pompájában ismert, pedig az év bármely időszakában figyelmet érdemel a Prága bevásárló részéhez közeli terület.

A város szálláskínálatában a hotelek vezető helyet foglalnak el. A többféle árkategória között mindenki rábukkanhat arra, mely igényeinek és persze pénztárcájának is megfelel. Akár egy hosszú hétvége erejéig is érdemes felkeresni a cseh fővárost, ahol nagyon sok látnivaló és remek sörök várják a turistákat.