Elmúlt az az időszak, amikor a magán egészségügyi biztosítás csak a gazdagok kiváltsága volt

Az ebf.hu oldalán bővebben is utánajárhat annak, hogy milyen elérhető magán biztosítási lehetőségei lehetnek, hiszen ez ma már nem számít luxus dolognak. Ma már, aki megteheti, menekül az állami egészségügyi ellátások elől, hiszen lassan elmondható hogy nem is létezik. A magánegészségügy népszerűsége töretlen és felfelé ível. 2016-ban a fővárosban már a betegek 60 százaléka nyitott a magánegészségügyi ellátások felé, derül ki a Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesületének ügyvezetője Leitner György nyilatkozatából.

2014-ben Magyarországon már a lakosság 45 százaléka privát egészségügyi szolgáltatást vett igénybe és ez egy 4 éves adat. Ma már nem csak a gazdagok foglalkoznak a privát egészségügyi ellátások lehetőségével, hanem az hétköznapi, egyszerű dolgozók is. Az állami kórházakban tapasztalt ellátások minősége egyre romlik, a várakozási időket tekintve nem kizárt, hogy egy-egy vizsgálatra akár fél évet vagy 1 évet is kell várni. Valljuk be őszintén, ha nagy a baj, akkor valószínűleg senkinek sincsen egy éve ezekre a vizsgálatokra. Sokkal több időt szán az orvos a betegekre, teljeskörű tájékoztatást nyújtanak és mindent elmondanak a kezelésekkel és a betegséggel kapcsolatban. Ez az állami kórházakban mára már egyáltalán nem tapasztalható.

Amennyiben több kivizsgálásra van szükség, úgy az az állami kórházakban nagyon hosszú ideig elhúzódhat, míg a magán egészségügyben pillanatok alatt elvégezhető. Ennek fényében a szabadidő is nagyban megnő, hiszen nem szükséges napokon keresztül a kórházi várókban ülni. A magyar lakosság zömét rettegés fogja el, ha a kórház szó már csak megemlítésre kerül. Legtöbbször mindenkinek a kiszolgáltatottság jut eszébe, hiszen itt semmi másra nem lehet számítani. A magánegészségügyi csomagok zöme tartalmaz szűrővizsgálatokat is, ezáltal nagyon sok komolyabb betegség megelőzhető. Egy havi 7-10 ezer forintos egészségbiztosítás már nagyon sokat nyom a latba, hiszen olyan szolgáltatásokat is igénybe vehetünk, amelyre eddig nem volt példa az állami egészségügyben. Az egészség mindenkinek fontos, hiszen ettől függ az életünk. Egészség nélkül dolgozni sem lehet, ezzel egyre többen tisztában vannak.