A Vizi sportok, kedvelt nyaralóhelye: Kemer

Ha valaki nemcsak tengerparti heverészéssel szeretné tölteni törökországi nyaralását, de kirándulni, búvárkodni vagy vitorlázni is szeretne, válassza Kemert. A kemeri látnivalókkal nem könnyű betelni, különleges élményt nyújt a méltóságteljes 2300 méter magas Taurus-hegység, a változatos növény és állatvilága.

Kirándulásokat tehetünk, az ókori Róma idején épült Phalsis település romjaihoz, vagy az ókori Rómát idéző kikötővárosokhoz, felkereshetjük a demrei Szent Miklós Bazilikát és Kemer kihagyhatatlan látnivalója még Myra, több mint 2000 éves sziklasírjaival.

A kemeri partszakasz nem homokos, strandjai mesterségesek, kőből és kavicsból építettek, de kárpótolhat bennünket, hogy a víz türkizkék, kristálytiszta, hőmérséklete még október végén is eléri a 22-23 fokot, ami a víz alatti világ felfedezésére, búvárkodásra csábít bennünket.

De hódolhatunk vitorlázási szenvedélyünknek is, amit a sűrű fenyőerdőkkel tarkított sziklás hegyek látványa még feledhetetlenebbé tesz. És még egy különleges kemeri látnivaló: a delfinárium, ahol a látnivalón túl együtt fürdőzhetünk és játszadozhatunk a delfinekkel.