A magán egészségbiztosítás Magyarországon már nem csak a gazdagok kiváltsága

Ezen az oldalon többet olvashat arról, hogy miért váltak egyre népszerűbbé a magán egészségbiztosítások. Régebben szinte luxusnak számított az egészségbiztosítás, a mely mára már teljesen megváltozott. Közvélemény-kutatások is bizonyítják, hogy egyre többen fordulnak a magán egészségügyi ellátások felé. Természetesen ebben az is közre játszik, hogy az állami egészségügy mélyrepülésben van. Ha túl akarjuk élni a betegségeket, akkor mindenképpen érdemes az egészségbiztosítás mellett letenni voksunkat. A Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesületének ügyvezetője, Leitner György legutóbbi nyilatkozatában egy felmérésről beszélt, amelyben arról tájékoztatja az olvasókat, hogy a magánegészségügy népszerűsége egyre nő és ez nem csak a gazdag rétegre vonatkozik. Az egyesület mellett a Szinapszis is hasonló felmérést végzett és az eredmények is hasonlóak. Nem több mint két év alatt összesen 11%-os növekedést könyvelhettek el a szolgáltatók.

A privát egészségügyi szolgáltatások népszerűsége évről évre nő. Mára már az emberek 60 százaléka gondolja úgy, hogy elégedetlen az állami egészségügyi ellátással. Nem megfelelő az állami kórházak segítségnyújtása, az ellátások színvonala is egyre rosszabb. Egy magán egészségügyi ellátásban pontosan az adhat reményre okot, hogy az ellátások minősége évek óta töretlenül magas színvonalon érhető el. A magánkórházakban mindenki időpontra megy és a kórházakban ezeket az időpontokat komolyan is veszik. Minden betegnek teljeskörű tájékoztatást nyújtanak és az orvosok sok időt töltenek el a páciensekkel. Minden kérdésre megadják a választ, még talán a fel sem tett kérdésekre is. A betegek biztonságban érzik magukat, hiszen mindig tudatják velük, hogy milyen lépés következik a vizsgálatokban. A kezelésekre mindig el kell járni, ugyan úgy, mint az állami egészségügyben, de már nem kell hónapokat várni egy-egy időpontra.

 

Ha egy magyarnak kórházba kell mennie, akkor rettegés fogja el. Ezt az érzést el is lehet felejteni, ha rendelkezünk egészségbiztosítással. A rettegés megszűnik, és ha nem is boldogan, de sokkal megkönnyebbülten lehet részt venni a vizsgálatokon. A szűrővizsgálatokkal a magánkórházak segítenek a rosszindulatú betegségek kontrolljában is így egy rosszindulatú daganatot is sokkal gyorsabban észre vesznek, mint az állami egészségügyben. Ez természetesen nem elég, hiszen ha kialakult a betegség, akkor azonnali vizsgálatok és kezelések szükségesek. Ezt mind időben meg lehet kapni, ha a magán egészségügy mellett tesszük le a voksunkat.